måndag 7 januari 2008

Mera bygglov

Efter att ha firat jul i Kristinehamn och Edsåsdalen är vi nu tillbaka i GBG. Först på schemat är att få klart bygglovet. Det borde egentligen redan varit färdigt men tillståndet för att anlägga enskillt avlopp saknas. Utan det kan inte bygglovet godkännas. Flytten i december gjorde att vi inte hade tid att göra vår ansökan.

Igår tog jag en runda hos grannarna för att få ett sk. grannegodkännande för vår avloppsanläggning. Jag fattar inte riktigt varför men Miljöavdelningen vill att man ska ha ett grannegodkännande med i ansökningshanlingarna.
Självklart vägrade en granne skriva under. Han tyckte att detta inte var något som berörde honom och vägrade därför skriva under. Jag tyckte att om det inte berörde honom så kunde han väl skriva under för att förenkla för oss men logiska argument biter inte på honom...
Det är ingen ko på isen utan ansökningshandlingarna gjordes klara och postades igår.

Till saken hör att området ska få komunalt vatten och avlopp 2011 så vår anläggning är ganska temporär. Att få betala för en enskilld anläggning och tre år senare få betala för att ansluta sig till kommunalt VA ger lite extra krydda i tillvaron.

Inga kommentarer: